Tovább használhatjuk fel a SZÉP kártyákat

Tovább használhatjuk fel a SZÉP kártyákatA 2011-ben feltöltött SZÉP-kártyák tulajdonosainak nem kell aggódniuk, ha nem sikerült tavaly felhasználniuk a rajta lévő összeget. A kormány meghosszabbította a határidőt.Míg a SZÉP-kártya felhasználásának eredeti feltételei szerint a 2011-ben feltöltött összegeket 2012. december 31-ig kellett volna felhasználni, a kormány azonban - tekintettel a decemberig fel nem használt keretösszegre (145 millió forintra), meghosszabbította május 31-ig a felhasználhatóságot.

Az eredeti szabály szerint a kibocsátást követő év végéig volt lehetőség a kártya alszámláin rendelkezésre álló pénz elköltésére.

Tekintettel azonban az idei év végén lejáró és decemberig még fel nem használt elektronikus utalvány nagyságrendjére, a mintegy 145 millió forintra, a kabinet úgy döntött, hogy a SZÉP-kártya kibocsátását követő második év május 31-ig meghosszabbítja az utalványok beváltási határidejét.

Eszerint a 2012-ben kiadott juttatások 2014 májusának végéig lesznek érvényesek. elkölthetők szállás- és vendéglátóhelyeken, illetve szabadidő-szolgáltatásra.

A szabályozás új eleme, hogy ha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP-kártyára feltöltött keretet, akkor a kibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a munkáltatónak, aki dönthet annak további felhasználásáról.