Hogyan tudjuk meg, hogy mi van valójában egy álláshirdetés mögött?

Bár hajlamosak vagyunk a vágyott munkahelyet kizárólag a fizetés alapján megítélni, érdemes ezen kívül több szempontot figyelembe venni, mielőtt elköteleznénk magunkat. De hogyan tudhatunk meg álláskeresőként minden fontosat jövendőbeli munkaadónkról, a szimpatikusnak tűnő állásajánlatokról, nem is beszélve a munkakörnyezetről, leendő munkatársakról és a munkahelyi légkörről, ami ránk vár?

 Pontos képet persze csak akkor kapunk, amikor elfogadjuk az ajánlatot, és elkezdünk dolgozni, de egy személyes találkozó, egy kötetlen beszélgetés, a leendő munkatársak hozzáállásának megfigyelése igenis sok mindent elárul. Erre pedig tökéletes alkalom az október 5-6-án megrendezésre kerülő HVG Állásbörze, ahol látogatóként testközelből ismerkedhetünk meg a munkaadókkal, és megtudhatjuk, mi is van valójában egy álláshirdetés mögött.

 

Ön tudta-e például, hogy a Budapest Bank rugalmas munkaidővel és részmunkaidős lehetőségekkel támogatja a nőket a család és a karrier összeegyeztetésében?

És arról hallott-e, hogy a Nestlé budapesti központjában minden reggel friss gyümölccsel kedveskedik a munkavállalóinak?

Tudatában van annak, hogy az Ericsson Magyarországnál kiemelten fontos az innovatív, kreatív munkahelyi légkör, a zöld szemlélet, a rugalmasság?

A fentiekhez hasonló tényeket egy álláshirdetés elolvasása során a legritkábban tudunk meg, pedig alapvető fontosságúak lehetnek döntésünk meghozatalakor.

Az októberi állásbörze lehetőséget biztosít a látogatók számára, hogy ehhez hasonló tényeket, információkat tudhassanak meg személyesen és közvetlen benyomásaik alapján megfontoltabban dönthessenek akkor, amikor benyújtják pályázatukat egy állásajánlatra.

 

Miért érdemes még eljönni? Mert az állásbörzén azon kívül, hogy rövid idő alatt egyszerre több munkaadóval személyesen kapcsolatba léphet, számos helyszíni programon, előadáson bővítheti a cégekről és a karrierépítésről eddig szerzett tudását.

Az ElőadóTér programjain megtudhatja többek között, hogy mi kell egy sikeres bértárgyaláshoz vagy angol nyelvű állásinterjúhoz. Ezen kívül tanácsokat kaphat egy igazán különleges ’gerilla’ önéletrajz elkészítéséhez vagy ahhoz, hogy miként pályázhatunk egy állásra vagy gyakornoki helyre az EU-ban.

További programok ízelítőül:

-          Beszélgetések a nőkről, a sikerről és a karrierről Ördög Nórával

-          Fiatal mérnökök elhelyezkedési lehetőségei- előadás pályakezdő mérnökök útkereséséről és karrierlehetőségeiről

-          Dumaszínház az OTP Bank támogatásával

-          Új utak az álláskeresésben - a video CV készítés rejtelmei

Részletek, kiállítók, programok és regisztráció: www.hvgallasborze.hu

 

 

HVG Állásbörze – Kulcs az álláskereséshez!

2011. október 5-6., SYMA Rendezvényközpont