7 fatális hiba, amit soha ne kövessünk el állásinterjún!

„Minél inkább felkészült vagy annál jobban fogsz teljesíteni” – ez a régi mondás az állásinterjúra vonatkoztatva is igaz. A kellő felkészültség magabiztossá tehet minket, így több időnk jut az interjú során olyan dolgokra összpontosítani, melyek döntő fontosságúnak bizonyulhatnak a találkozó kimenetelében.

Az állásinterjúra való készülés során fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mik azok a dolgok, amiket semmilyen körülmények között sem szabad mondanunk. Az alábbiakban 7 olyan, állásinterjún elkövetett végzetes hibát mutatunk be, melyet mindenféleképpen el kell kerülnünk:

1. Ne tegyünk említést családi helyzetünkről, illetve politikai és vallási hovatartozásunkról!

A személyes dolgaink és a hitünk nem tartozik az interjúztatóra. Azzal, hogy ezt figyelmen kívül hagyva, megosztjuk az interjúztatóval legbelsőbb titkainkat, bizonyosan nem fogunk pozitív benyomást kelteni benne.

2. Ne beszéljünk fizetési igényünkről, amíg nem kérdeznek róla!

Ha fizetési igényünkről kérdeznek, adhatunk kitérő választ: „Erről akkor szeretnék konkrétan beszélni, amennyiben szerződést ajánlanak, de tudom, hogy az ehhez a pozícióhoz tartozó fizetési skála …-tól …-ig terjed.”

3. Soha ne beszéljünk hibáinkról, gyengeségeinkről!

Amennyiben az interjúztató gyengeségeinkről szeretne tudni, olyan köntösbe öltöztessük azokat, mintha erősségeink lennének.

4. Ne mondjunk rosszat előző munkahelyünkről!

Ha megkérdezik, miért léptünk ki előző munkahelyünkről - ahelyett, hogy előző munkáltatónkat rossz fényben tüntetnénk fel - mondhatjuk azt, hogy karrierünk fejlődése szempontjából elérkezettnek láttuk a váltást.

5. Soha ne rágózzunk, és ne együnk édességet!

Amennyiben rágózunk vagy édességet majszolunk az interjú során, minden bizonnyal negatív kép fogunk kialakulni rólunk.

6. Kerüljük rossz szokásainkat!

Ha idegesek is vagyunk, próbáljuk meg álcázni, nem kell, hogy az interjúztató lássa rajtunk, mennyire izgulunk.

7. Figyeljünk a testbeszédre, mert árulkodó lehet!

Testtartásunk gesztusaink sok olyan dolgot is elárulhatnak személyiségünkről, amik nem biztos, hogy pozitív kicsengésűek az interjúztató szemében, ezért ügyelnünk kell a megfelelő testbeszédre.